Werkwijze

Eerste consult

Bij een eerste consult wordt er voorafgaand aan de behandeling een uitgebreid onderzoek gedaan. Dit onderzoek is nodig om de specifieke aandachtsgebieden van je paard in kaart te brengen, op basis hiervan kan vervolgens een (massage)plan op maat voor jouw paard worden opgesteld, zodat we jouw paard zo optimaal mogelijk kunnen behandelen en begeleiden.

Dit uitgebreide onderzoek bestaat uit:

  • Anamnese (vraaggesprek)
  • Inspectie van exterieur
  • Palpatie
  • Bewegingsanalyse op harde en zachte bodem (mits verantwoord)
  • Diepe palpatie en eventuele aanvullende mobiliteitstesten
  • Massage incl. mobilisatie technieken en stretches + advies

Een eerste consult neemt ca. 1,5 – 2 uur in beslag. Na een eerste consult kan worden overgegaan naar periodieke onderhoudsbehandelingen.

Vervolg consult

Na een eerste consult kan worden overgegaan op periodieke onderhoudsbehandelingen ter ondersteuning en verdere optimalisering van je paard. Het specifieke massageplan wat bij het eerste consult is opgesteld zorgt ervoor dat we resultaten en veranderingen goed waar kunnen nemen. Dit zorgt er tevens voor dat eventuele problemen of blessures tijdig kunnen worden onderschept. Indien nodig wordt het plan tussentijds bijgesteld.

Hoe vaak moet mijn paard behandeld worden?

Dit is per paard verschillend en afhankelijk van de ernst van de klachten/ongemakken van het paard. Sommige spierspanningen/blokkades zijn niet met één behandeling op te lossen en wanneer er dan te veel tijd tussen zit valt het paard sneller terug in zijn oude patroon. Door een aantal keer kort op elkaar te behandelen kun je deze cyclus beter doorbreken.

Op basis van preventie is een periodieke behandeling van om de 6 a 8 weken aan te raden. Daarnaast hangt de frequentie sterk af van de arbeidsintensiteit die het paard moet leveren. Ook kunnen er zich in de tussentijd problemen voordoen waardoor eerder een behandeling gewenst is.